Tulikohan haukattua liian suurta palaa? Tarvittiin kaksi miestä nostamaan muotissa ollut korsetti auton lavalta, ja nuijittuani pari tuntia muottia hajalle jaksoin hädin tuskin nostaa korsetin itse lattialta. Paino kevenee hiukan sitten, kun valukanavat saa poistettua, mutta tiedossa kuitenkin armotota käsitreeniä. Ehkäpä näihin rimppana-käsivarsiin tulee vielä lihaksia!

Suuret kiitokset valajille! Eivätpä olisi omat voimani riittäneet upokkaan ja sulan pronssin kuljettamiseen saatika kippaamiseen. Lupaan ja vannon, etten tee toiste yhtä ylimitoitettua projektia! :) Vaikka kyllä mielessä pyörii taas jotain ideanpoikasta…

 

Valumuottien avaaminen ja pronssin työstäminen ovat vähän kuin pitkään jatkuva jouluaatto. Koskaan ei ole aivan varma, mitä paketista löytyy ja kuinka kaikki suunnitelmat ovat toteutuneet. Toisinaan jopa valuvirheet ovat niin kiehtovia, ettei niitä välttämättä halua edes korjata.

Ensimmäisessä kuvassa korsetti ennen työstämisen aloittamista ja seuraava kuva 2,5-tuntisen taltta-vasara-kilkuttamisen jälkeen. Eli ei juuri mitään eroa :) Mutta kyllä sieltä alkoi kuitenkin hahmottua saksia, lintuja ja pitsejä -jopa sulkakynääkin. Harmi, etten tullut ottaneeksi kuvaa pohjasta, jonka mukaan tein muotin: Ompelin korsetin pohjan ihan normaalisti (kankaat  leikkujätteistä); rintakoru oli tehtävä keinotekoisesti muovitimantista ja -helmistä liimaamalla. Linnut muotoilin lopulta itse, koska sopivia muovoieläimiä ei löytynyt, ja sulkakynä on tehty sorsan lammen rannalle pudottamasta sulasta. Alunperin hässäkkä näytti väriensä puolesta kammottavalta sirkusteltalta, mutta näissä touhuissa sillä ei ole onneksi merkitystä.

Viimeinen kuva 7,5 tunnin työstämisen jälkeen.

 

pronssikorsetti%20vaihe1%20pronzecorset- pronssikorsetti%20vaihe2%20pronzecorset-

 

Bronze-corset, hammer and chisel

 

It took two men to lift a corset with mould cover. After two hours hammering I hardly could move it to the stock by myself. You may see - or not - what change it's gained after 2,5 hours work :) And a cut finger and a tiny cast piece to the eye. Next time gloves and goggles? 

 

pronssikorsetti%20vaihe3%20pronzecorset-