Mitä vaatteisiin tulee, olen melkeinpä unohtanut vaatekaupat menneiden vuosien aikana. Siinä kun on jokusen sentin päälle puolitoistametrinen, notkoselkäinen, epäsymmetrinen, romanttiseen tyylisuuntaan sekä heleisiin lämpimiin väreihin pukeutuva vegaaniplanttu, valmisvaatetarjonta ei osu liian usein yksiin toiveideni kanssa -varsinkaan talviaikaan, jolloin värivalikoima synkistelee mustasta viininpunaiseen.

 

Kirpputoreilta ja mummon kaapista löytyy silloin tällöin oivallista päällepantavaa ja loput on tehtävä itse. Jälkimmäisessä on kuitenkin se huono puoli, että mopo karkaa liian usein käsistä, ja lopputulos onkin sitten aivan muuta kuin käyttövaatetta. Neidin kaapit, varastot ja matkalaukut ovat pullollaan kymmenittäin pukuja, joilla voisi tepastella linnan juhliin, mutta teatteri-iltaan tai sukulaisen 60-vuotispäiville ei löydy kerrassaan mitään. ”Ei mitään päällepantavaa”, on erittäin usein kuultu parkaisu.

 

Kuvan mekkonen on hiljattainen löytö kirpputorilta: 50-luvun mekko, joka istui lähes täydellisesti, hinta 5,50 e!

Kiitos Jannelle, joka otti kuvan!

***

Nothing to wear

I'm short, my body is not symmetric, my back is very curved, I'm vegan, I want to wear bright and warm colours in romantic style. So I have little bit difficult to find suitable clothes.

If I'm lucky, I find some pretty 50's dress from second hand or from my grandmother's closet but the last option is to make them myself. How easily does those sewing projects turn something I can't wear. They surely are wearable but not in any occassion or party I join. My closets are full of dresses but still I have nothing to wear to the theatre. How sad!

This time I was lucky: the 50's dress of the picture is from second hand, almost perfect shape and size!

Thanks to Janne

 

who took the picture!