Minun ongelmani on siinä, että mille kädentaitokurssille satunkin menemään, tuotos liittyy tavalla tai toisella korsetteihin. Tekstiili- ja vaatetuspuolellahan se kuuluu ihan asiaan, mutta siinä vaiheessa, kun poraa kirjaa korsettinyöritystä varten, joku sattaisi jo vähän kummastella. Helppo arvata mitä metallitöissä nikkaroituu...

Miksi juuri korsetti? Ei, en aja takaa sitä, että kaikki naiset pitäisi saada niputettua samaan vartalotyyppiin tai että naisen täytyis näyttää siltä tai tältä. Ehei, syynä on vain se yksinkertainen asia, että korsetti on kaunein vaatekappale kautta pukuhistorian. Korsetti on ihastuttava pelkkänä esineenä pukeutuupa siihen sitten tai ei.

 Historia on usein varsinainen värityskirja, jota myöhemmät sukupolvet innostuvat tavan takaa vähän mustalla suttaamaan. Useista korsetteihin liittyvistä kauhutarinoista voimme kiittää yhtä kirjaa, jonka virheellisiä kertomuksia on sittemmin oiottu, mutta jonka tarinat kulkevat valitettavasti yhä modernin naisen fraasipakissa korsettien tullessa puheeseen. No mitäs, itselläni oli samat epäilyt ja kylkiluiden katkaisutarinat mielessä alkaessani nikkaroida ensimmäistä korsettiani. Syvällisemmin korsettien historiaan keskittyvät kirjat kumosivat kuitenkin yksitellen juuri ne väitteet, jotka toisissa kirjoissa viljellään ilman sen kummempia viitteitä. Korseteista kiinnostuneille vinkiksi: suhtaudu varauksella kirjoihin, joissa kerrotaan kylkiluiden katkomisesta aikana, jolloin anestesia ja kirurgia ei sitä vielä mahdollistaneet. Kyseinen operaatio on sen sijaan valitettavasti mahdollista nykyaikana.

***

Corsets, corsets, corsets all the way

What is my big broglem? What ever I start to do something by hands, it somehow turns to linked to corsets... Well, what happens when I go to the metalworks? Do I or don't I make a corset...? We will see, but answer is likely to be yes. Even a book turned to look a like corset last autumn.

Why corsets? Should every women look just same or just one spesific shape? No, absolytely not. My answer is very simply: corsets are the most beautiful garmets seen in fashion history. I don't care if I use them at all, main thing is have something beautifull.